2016. február 12., péntek

Valentin- napi filmek

Sziasztok!
Ma néhány Valentin-napi filmet fogok nektek bemutatni, amik tökéletes választások egy kis Valentin-napi nyáladzásra. Szó sincs róla, hogy én nem szeretném a romantikus filmeket, mert igazából imádom őket, csak na. Ezt jó volt leírni:D Szóval, ha romantikus filmet kerestek, akkor itt tuti találtok:) Egyébként ti is írjátok le, hogy nektek melyik a kedvenc romantikus filmetek!



1. Nem adok kosarat (2000)
A tizenegy éves Monica Los Angelesbe költözik a szüleivel. A kislány tehetséges kosaras, minden vágya, hogy egyszer az NBA-ben játszhasson. Kiderül, hogy a szomszédjukban egy profi kosaras lakik, akinek a Monicával egykorú fia, Quincy az apja nyomdokaiba szeretne lépni. A két gyerek nem szívleli egymást, vetélytársat látnak a másikban. Ez az ellenségeskedés a középiskolán át a főiskoláig eltart, amikor kapcsolatuk száznyolcvan fokos fordulatot vesz. Quincy apja azonban rossz szemmel nézi ezt, ezért a fiú végül szakít Monicával. Néhány év múlva a fiatalok ismét találkoznak, és újra föllángol köztük a szenvedély.

Minden kút Rómába vezet (2010)
Az ambiciózus Beth kurátorként dolgozik a New York-i Guggenheim Múzeumban. A fiatal nő épp rossz passzban van: kiábrándult a szerelemből, nemrég szakított a barátjával. Kikapcsolódásként Rómába utazik, a húga esküvőjére. Találkozik egy jóvágású pasival, ám kiderül, hogy foglalt. Az elkeseredett Beth a szökőkútban hűti le magát, majd - vesztére - kiszed néhány pénzdarabot. A szerelem kútjából kiszedett érmék tulajdonosai ugyanis a nyomába szegődnek, a szerelmükkel ostromolják. Van közöttük kolbászgyáros, bűvész, festő, és még egy riporter is.

Az 50 első randi (2004)
Henry a paradicsomi Hawaii-on éli az unatkozó playboyok édes életét. Egyik reggel azonban találkozik a csinos Lucyval, akinek remek a humora, bájos a mosolya és palacsintájából épp meseházat épít a tányérján. Egyszóval teljesen belehabarodik a lányba. Minden nagyszerűen alakul, de másnap kiderül, hogy Lucy semmire sem emlékszik a vidám randiból, mivel rövid távú memóriája egy autóbalesetben jóvátehetetlenül megsérült. Így Henrynek nem marad más választása: minden nap újból nekiveselkedik, hogy meghódítja Lucyt.




Az utazó (2010)
Az amerikai Frank Tupelo egyszerű matektanár Wisconsin államból. A férfi Velencébe utazik, a szerelmi csalódását szeretné kiheverni a lagúnák városában. Úgy tűnik, a szerencse mellé szegődik, amikor a vonaton megismerkedik a gyönyörű Elise-szel. Ám ettől kezdve felgyorsulnak az események, és Frank csakhamar azon kapja magát, hogy zsaruk és maffiózók lihegnek a nyomában. Kiderül, hogy Elise valójában bábuként mozgatta, fel- és kihasználta a saját céljai érdekében. De vajon túléli mindezt?

Kémes hármas (2012)
Frank és Tuck a földkerekség legveszedelmesebb CIA-ügynökei. A tökéletesen kiképzett titkos ügynökök elválaszthatatlan társak és barátok. Míg azonban Frank mágnesként vonzza a nőket, Tuck járatlan a romantikában. A kapcsolatuk veszélybe kerül, amikor tudtukon kívül egyazon napon mindketten ugyanabba a lányba, a szerelemben ügyetlen Laurenbe lesznek szerelmesek. A jó barátok, akik nemrég még ellenséges nemzeteket döntöttek romba, most egymás ellen fordítják utolérhetetlen leleményüket és a hipermodern kémkütyüket.

500 nap nyár (2009)
A bájos Summer kiadja Tom útját. Ötszáz napot töltöttek együtt, a fiatalember azóta is képtelen felfogni, hogy a felhőtlen boldogságtól hogyan fajulhattak idáig a dolgok. A lány pedig nem érti, hogy a fiú mit nem ért ezen: ő nem vágyott sem házasságra, sem tartós kapcsolatra, számára pusztán csak egy hosszúra nyúlt kaland volt mindez. Tom megpróbálja végiggondolni a múltat, elemezni az együtt töltött időt, hátha megtalálja a szakítás okát, hol követett el hibát. Felidézi találkozásukat, amikor Summer belibbent az irodába, és ő első pillantásra fülig beleszeretett.

Meglesni és megszeretni (1997)
Sam egy kisvárosban él, csillagász és született álmodozó. Maggie New York-i, fényképész és végtelenül cinikus. Egymás tökéletes ellentétei, akiknek mégis akad egy közös vonásuk: mindketten eszeveszetten szerelmesek. A baj csak az, hogy választottjaik nem elég, hogy nem viszonozzák érzelmeiket, hanem éppen most hagyták el mind a kettejüket, méghozzá egymásért. Már össze is költöztek és boldogan élnek New York egyik divatos negyedében. Sam mindent megtenne, hogy visszaszerezze Lindát, gyermekkori szerelmét, Maggie pedig mindent el akar követni, hogy bosszút álljon Antonon, egykori vőlegényén. Akkor találkoznak először, amikor mindketten felderítő útra indulnak, hogy kiderítsék hogyan él nélkülük volt szerelmük. Maggie rábeszéli a vonakodó Samet, hogy ha vissza akarja szerezni Lindát, meg kell keseríteniük a turbékoló pár életét. A bosszúhadjárat elkezdődik.




Sztárom a párom (1999)
A könyvkereskedő William Thacker csendesen éli az elvált, csalódott férfi életét, míg a világhírnév be nem toppan ajtaján. Anna Scott, a híres amerikai színésznő nem csak a mozivásznon csodás. William el sem hiszi szerencséjét, amikor véletlenül másodszor is találkoznak. Ezt már nem szabad annyiban hagyni! Lassan megismerik egymás életét, amely meglehetősen szokatlan a másik fél számára. Mivel Annát mindenhova szenzációhajhász újságírók hada kíséri, kapcsolatuk nem sokáig marad titokban. Hamarosan feltűnik a színen a színésznő barátja, korántsem barátságos szándékkal.

Aludj csak, én álmodom (1995)
Lucy élete eléggé magányos, pedig szemrevaló lány. A metrón árulja a jegyeket, egyedüli boldogsága egy kedves fiú, aki minden nap elrobog előtte. Lucy véletlenül megmenti a vágányok közé esett fiú életét. Peternek hívják és ájultan talán még helyesebb: szerelem ez második látásra. Azonban a gond súlyosabb, Peter kómába esik. Lucy meglátogatja őt a kórházban, ahol a nővér Peter barátnőjeként mutatja be őt a családnak. Rögtön befogadják Lucyt, aki életében először érzi a család melegét. A családdal töltött idő alatt rájön, hogy beleszeretett Peter bátyjába, Jackbe. Mi fog történni, ha Peter végre felébred a kómából?




Kate és Leopold (2001)
Kate színész bátyjával él együtt New Yorkban. Volt barátja, Stuart felettük lakik. Stuart különös időszakadékra lel a város eldugott pontján, ahol lehetséges az időutazás. Próbaként vissza akar menni az 1870-es évekbe, hogy lássa, milyen volt akkor házuk környéke. Fényképezőgépet is visz magával, hogy megörökítse a furcsa utazást. Véletlenül visszahoz magával egy akkori embert. Leopold igazi úriember. Nemesi származása, öltözéke és modora ugyan néhány New York-i számára feltűnő, de azt hiszik róla, hogy egy életművész színésszel van dolguk. Leopold beleszeret Kate-be, akit teljesen levesz a lábáról finom udvarlója. Leopold a szavak embere, ám a legtöbb mai dologgal nem tud mit kezdeni. Ügyetlensége mindannyiuk számára bonyodalmakat okoz.

Szerelem a végzeten (2001)
Egy romantikus város - New York - két idegen, és egy véletlen, ami végleg meghatározza mindkettejük sorsát. Bár próbálják tovább élni megszokott életüket, de ki tud ellenállni a végzetes szerelemnek? Természetesen minden a helyére kerül végül.

Álmomban már láttalak (2002)
Igazi Csipkerózsika történet, amiben a kedves és teljesen hétköznapi életet élő egyedülálló anyuka, és a sármos politikus egymásba szeret. Lehetséges? A filmen biztosan, de ki tudja, talán az ellentétek tényleg vonzzák egymást.




Két hét múlva örökké (2003)
London és a szerelem, tökéletes párosítás! Biztos láttátok már, de időről-időre jól esik elővenni, és erőt meríteni a történetből. Ha csalódtál, meglátod, van remény, ha nem mered viszonozni a kiválasztottad érzéseit, pláne. Biztos, hogy mindig találsz benne egy-egy új kedvenc jelenetet.

Séta a múltba (2002)
Az iskola nagymenője igazi bajba kerül, amiért büntetés is jár. Vagy jutalom talán? Megismerkedik egy különleges lánnyal, aki azonnal elvarázsolja és megváltoztatja életét.

P.S: I love you (2007)
Igazi szívszaggató történet a szerelemről, a barátságról. Túl lehet élni a szerelmünk elvesztését? Néha igen, főleg, ha az elvesztett kedves különös módon még segít is benne.




Ház a tónál (2006)
Ha két ember sorsa összefodódik, találkoznak, mese nincs. Nem számít különböző idősík, vagy távolság, biztosan megtöténik. Lassú és szép film az egymásra találásról. A végén te is érezni fogod, még egy nagy csoda valahol rád is vár!

Büszkeség és balítélet (2005)
Igazi klasszikus. Az örök érvényű, parádés filme, amely Anglia, 18. Század, a dölyfös Lizzie és Mr. Darcy felejthetetlen szócsatái.



Jó filmnézést,


A.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése