Oldalak

2016. március 7., hétfő

Healthy week| Életmódváltás

Sziasztok!
Ezen a héten minden nap olvashattok tőlem és Kamasz Lánytól is egy Egészséges életmóddal kapcsolatos bejegyzést!

Nyilvánvalóan közületek is vannak olyanok, akik megfogadták, hogy 2016-ban egészségesebben fognak étkezni, és elkezdenek sportolni stb. esetleg életmódot fognak váltani. Nos én is kitűztem magam elé egy ilyesmi célt. Fontosnak gondoltam leírni azokat a dolgokat, amiknek utánanéztem, hátha tudok ezzel segíteni. Remélem emlékeztek a februári Valentin-hétre, most Egészség hetet fogunk tartani. Megpróbálom ezzel a témával kapcsolatban az összes tudásom átadni nektek, hogy sikeres legyen az életmódváltás és a vele együtt járó dolgok.
Főleg, hogy így itt a március, a tavasz, most már szerintem a legtöbb embernek kezd megjönni a kedve a mozgáshoz:)



Természetesen sok olyan blogger/vlogger van, akik "okoskodnak" az életmódváltásról és közbe mégsem csinálják, így én most nektek megígérem, hogy én is elkezdem az életmódváltást. Szóval remélem, hogy ti is átgondoljátok ezt a témát. És ha el szeretnétek kezdeni, akkor most van itt rá a megfelelő alkalom, hogy perfect bikini body-nk lehessen nyárra. Én szurkolok nektek, Lányok!:)
A mai téma az életmódváltás 10 alapkövéről fog szólni. Ebben a bejegyzésben a -szerintem- legfontosabb dolgokat szedtem össze.
1. Fontos, hogy kialakítsunk magunknak egy -számunkra tökéletes edzéstervet. Ezt írjuk is le a határidőnaplónkba, vagy a telefonunkba. Ehhez próbáljuk meg leginkább tartani magunkat és ne halogassuk őket.

2. Fontos, hogy ha tehetjük, akkor keressünk magunknak egy edzőtársat. Barátnő, testvér tökéletes választás erre. Hogyha nagyon együtt szeretnétek életmódot váltani, akkor üljetek le és beszéljétek meg, hogy kinek mi fontos és mit szeretne elérni stb.

3. Aludjunk jó sokat. Akár ha csak egy órával is hamarabb lefekszünk, azt nagyon meg fogja hálálni a szervezetünk.



4. Válasszunk olyan mozgásformát, sportot, ami lakhelyünknek, életformánknak, életkorunknak, fizikai állapotunknak, lehetőségeinknek leginkább megfelel! (Séta, gyaloglás, futás, fitneszterem, labdajátékok.) Vegyük figyelembe anyagi lehetőségeinket is.

5. Ne akarjunk hirtelen eredményeket! És tartsunk ki, hiszen nem várhatjuk el, hogy akár két-három hét alatt minden megváltozzon. Csak türelem!





6. Vegyük észre az apró sikereket, győzelmeket minden edzésen, és merjünk örülni is ezeknek! Hiszen kevés olyan dolog van az életben, amit saját erőnkből megtehetünk.

7. Ne használjuk a liftet, lépcsőzzünk, hisz a legkisebb mozgás is számít! Menjünk gyalog - legalább a rövidebb buszutak helyett! Jobb, mint a megállóban ácsorogni.

8. Fokozatosan emeljük a terhelést! Ha ma tízszer annyit edzünk, mint tegnap, akkor hová emeljük az edzést fél év múlva?


9. Vezessünk étkezési naplót, írjuk mellé a kalóriaértékeket. Meg fogunk lepődni, hogy már egy hét után is mennyivel jobban be tudjuk osztani a bevitt kalória mennyiségét. Az edzésnapló is sokat segít az elemzésekben. Pár hét alatt sokat tanulhatunk belőle.

10. Tervezzünk be apró sikereket. Egy új sportzokninak, kesztyűnek, vagy egy kerékpárkulacsnak is örülhet az ember, ha megvalósított célokhoz, hősies, elérhetetlennek tűnő eredményekhez kötődő tárgyak lesznek.

+1. Ne feledkezzünk meg a megfelelő folyadékbevitelről sem!


Remélem, hogy segítettem és, hogy megfogadjátok a tanácsaimat.
Hajrá lányok,


A.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése