2016. március 13., vasárnap

Healthy Week| Hogyan legyünk boldogok?

Sziasztok!
Kamasz Lány eheti bejegyzéseit ide kattintva olvashatjátok el.
|| Fontos: egy felhívással kapcsolatban írok a poszt végén egy pár sort, ha érdekel; görgess lejjebb!||

Egész héten foglalkoztunk a -főképp- fizikai egészséggel, most viszont a lelki egészségről szeretnék írni. Összeszedtem néhány tippet, amik azt segítik elő, hogy boldogabbak legyünk.


1. Fontos az önbizalom!
Állj a tükör elé és nézd végig magad. Írd le a jó és rossz tulajdonságaid, hogy mi az amit szeretsz magadban, mi az amit nem. Aztán ülj le és a belső tulajdonságaidat is írd le, két csoportba osztva: jók és rosszak. Ne mások szemével vizsgáld meg ezeket, hanem a saját szemeddel. Fogadd el magad, úgy ahogy vagy, és amin tudsz (és szeretnél is) változtasd meg, de ne mások miatt!

2. Meditálj!
Tanulj meg egy meditációs gyakorlatot, vagy csak gyakorold a jógalégzést, de kezdetnek az is elég, ha öt percre lefekszel és ellazítod magad, igyekszel minden zavaró, nyomasztó dolgot kitaszítani a fejedből.
Különböző meditációs gyakorlatok:


3. Ésszel költsd a pénzt!
Tudom, hogy mindenki azt mondja, hogy jól esik, ha "úgy érzi korlátlanul költhet", pedig ez nem igaz. Igazán nyomasztó érzés lehet miután az utolsó fillérünket is elköltöttük, és meg is gondolhatjuk magunkat utána.

4. A pozitív élményeket oszd meg másokkal!
Ne a negatívumokat meséld el a barátnőidnek, hanem a jó dolgokat. Sokkal jobban fogod így érezni magad!

5. Kirándulj!
Nem egy többnapos kiruccanásra gondoltam, hanem valami kis külön sétára egy "új" helyen! Én imádok sétálni, és utána mindig jobb kedvem lesz.

Nos, most ennyit szedtem össze. Nekem nagyon tetszett ez a hét, remélem nektek is! Köszönöm, hogy velünk tartottatok és ha még nem olvastátok volna Kamasz Lány bejegyzéseit, mindenképp tegyétek meg ide kattintva!

|| Felhívás: Ha van valamilyen cikis, LL (Lőjetek Le! sztoritok akkor írjátok meg nekem az alábbi elérhetőségek valamelyikén (email, facebook üzenet, Ask.fm). Írjátok meg még a neveteket (nem muszáj, elég egy kezdőbetű) és az életkorotokat. Ha összegyűlik egy pár akkor majd készítek belőle egy bejegyzést. Köszönöm, ha hozzájárultok! :)


A.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése