2016. március 9., szerda

Healthy Week| Saláta-time

Sziasztok!
Kamasz Lány mai bejegyzését itt olvashatjátok el.

Ugye ha már helyes táplálkozás, akkor mindenkinek a saláta jut az eszébe. De ezután mindenki elfelejti, hogy nem csak a sima #original saláták léteznek, hanem különböző szintén egészséges, azonban különlegesebb és finomabbak is vannak. Szóval ma 3 saláta receptet hoztam el nektek, amiket mindenféleképpen próbáljatok ki!



1. Bolgár saláta
Hozzávalók: 4 db paprika, 4 paradicsom, 1 vöröshagyma, 1 nagy uborka, csipetnyi só, 1 ek. borecet, 2-3 ek. olaj, 10 dkg juhsajt vagy juhtúró
Elkészítés: A megtisztított paprikát szeletekre, majd vékony csíkokra, a paradicsomot kockákra, az uborkát szintén vékony szeletekre vágod. A megtisztított hagymát először félbevágod, majd vékony szeletekre szeled. Összekevered a hozzávalókat az ecettel és a sóval, utána olajjal megöntözöd, és megint összekevered. Legalább fél órára hagyd állni hűtőbe, majd tálalás előtt szórd rá a juhsajtot, vagy túrót.



2. Astor-saláta
Hozzávalók: alma, zeller (ugyanannyi, mint alma), majonéz, kevés dió, fél citrom, joghurt
Elkészítés: Hámozd meg a zellert és mosd meg az almával együtt. Az almát ne hámozd meg, hanem reszelőn mindkettőt reszeld meg. Citromlevet csepegtess rá, hogy ne barnuljon meg. Joghurtos salátalevelet készíts, amelyhez a joghurttal egyenlő mennyiségben adj majonézt. A diót vágd össze és keverd a salátába.

3. Gyümölcssaláta
Hozzávalók: 2 alma, 2 banán, 3 narancs, fél citrom, 2-3 ek. porcukor, pár szem dió
Elkészítés: Az almát tisztítsd meg, vágd ki a magházát és vágd szeletekre őket. Hámozd meg a narancsokat, a banánokat, majd szeleteld fel őket. A felszeletelt gyümölcsöket váltakozva rakd egymásra egy tálba. Reszelj rá egy kis narancshéjat . A citrom levét nyomd a tálba. Hintsd meg egy kevés porcukorral, keverd össze az egészet, és egy kicsit hagyd állni a hűtőbe, legalább fél óráig.


Remélem, hogy elkészítitek valamelyiket,


Ne ezt!
A.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése